Kaffe

Du finder utallige varianter af kaffe i vores butik. Herunder ses et udvalg af vores sortiment, men kom endelig ind til os og få det fulde overblik. I butikken vil vi også meget gerne vejlede dig, så du vælger lige netop den kaffe, der passer til dine smagspræferencer. Længere nede på siden finder du gode råd om alt fra opbevaring af din kaffe til den bedste brygningsmetode og m.m.

Sortering

Filtrer

Aktive filtre

Afrika
Filtrer og sorter

Filtrer og sorter

Sortering

Filtrer

Aktive filtre

Afrika

Udvalgte Produkter

Og om lidt er kaffen klar...

Sådan sang Povl Dissing og Benny Andersen for mange år tilbage om livet og om kaffens rolige egenskaber. Og vi mener, der er noget om snakken…

I Danmark elsker vi nemlig kaffe. Så meget, at vi er en af de mest kaffedrikkende nationer i verden. Og hvorfor er vi egentlig det? Her hos Winther’s tror vi, at der en klar sammenhæng mellem kaffe og ‘hygge’. Nok er vi i Danmark vilde med kaffe, men vi er mindst lige så vilde med at ‘hygge’ os og det er vi da også blevet positivt berygtede for verden rundt.

Når vi rigtig skal hygge os, er det gerne med en varm kop kaffe, te eller kakao, som vi enten nyder hjemme i sofaen i stearinlysenes skær eller ude i byens pulserende omgivelser. Begge dele er med til at give os en velfortjent pause fra hverdagens spektakel og disse små stunder værdsætter vi alle vist meget højt! – Livet er ikke det værste vi har og den lille åbenbaring mærker vi ofte, når vi tager os tid til at sænke skuldrene og nyde aromaen og varmen fra en god kop kaffe.

Winther's kaffetyper

Du finder utallige varianter af kaffe i vores butik. Herunder ses et udvalg af vores sortiment, men kom endelig ind til os og få det fulde overblik. I butikken vil vi også meget gerne vejlede dig, så du vælger lige netop den kaffe, der passer til dine smagspræferencer. Længere nede på siden finder du gode råd om alt fra opbevaring af din kaffe til den bedste brygningsmetode og m.m.

Etiopien – Bjerg Mocca Sidamo og Mocca Yirgacheffe
Historisk menes kaffen oprindeligt at stamme fra Etiopien. Kaldi- en arabisk gedehyrde, så sine geder opførte sig mærkeligt efter at de havde spist nogle røde bær fra en plante. Selv de ældste og mest langsomme geder sprang pludselig omkring som ungdyr. Den forundrede hyrde fortalte dette til en munk, som besluttede sig for at hælde kogende vand over bærrene og fik til sin store overraskelse en drik, som fik ham til at føle sig så opkvikket, at han kunne holde sig vågen i timevis. Den begejstrede munk tog drikken med sig til det kloster, hvor han boede og som snart blev kaldt for “Det vågne kloster”.

Rygtet om kaffens egenskaber blev spredt langsomt, og kaffen blev først alment kendt omkring år 1000 som drik.

Landet producerer nogle af verdens mest usædvanlige kaffebønner. Kaffen er meget svær at beskrive, da bønnen er yderst kompleks. Det er en meget spændende kaffe, som aldrig skuffer, både sort og med lidt mælk. Sidamo er typisk kendetegnet ved en kraftig vinøs syrlighed og en anelse fyldigere krop end Yirgacheffe, Yirgacheffe er derimod rundere, og aromaen kan defineres som citronskaller og abrikos.

Kenya – Mount Kenya AA
Kenya kaffe hører til en af verdens fineste kaffer. Bønnerne dyrkes i højderne omkring Mount Kenya, hvor de nøje overvåges af Coffee Board of Kenya, som kvalitetsbestemmer hver eneste sæk med rå bønner. AA betegner den højeste kvalitet med en meget ensartet størrelse på bønnerne, hvilket giver en jævn smag. AB betegner en mindre og knap så ensartet bønne. Kaffen har en skarp og frugtagtig smag, med et strejf af citron i smag og aroma, måske et strejf af solbær. Den har en fin krop og en fuld aroma.

Uganda
Den bedste kaffe i dette relativt lille land uden kystlinje finder man i den nordøstlige del af landet tæt på Kenya, hvor også vores kaffe stammer fra. Den vulkanske jord på og omkring Mount Elgon byder på gode vækstbetingelser og sikrer en fremragende kop kaffe. Kaffen har en fuld krop, en meget blød, men samtidig fyldig smag. Desuden findes Ugandakaffen også mørkristet – French Roast, hvis krop er fyldigere end den mellem ristede, men blødheden er bevaret i denne kraftige kaffe.

Costa Rica
Kaffe herfra er mild og velduftende, og den nyder godt af de gunstige vækstbetingelser på højsletterne i det tempererede klima. Kaffen har en middel krop og er dejlig sødlig. Både god sort eller med en anelse varm mælk. Denne kaffe findes også som frysetørret kaffe.

Nicaragua
Kaffe fra Nicaragua kan minde om kaffe fra Guatemala, dog er denne kaffe betydeligt mildere. Kaffen er meget mild og har en let til mellem krop samt et lavt syreindhold.

Guatemala
Kaffe herfra er af meget høj kvalitet. Den vokser typisk i den sydlige del af landet hvor de vulkanske bjerge er en vigtig faktor for kvaliteten. Kaffen er meget velafbalanceret, og har en moden krop, samt en blød men meget fyldig smag – en dejlig gourmetkaffe.

Honduras
Produktionen af kaffe i dette land er steget betydeligt gennem de sidste 30 år. Kaffen klassificeres efter hvor højt oppe den vokser – vores er en Strictly High Grown. Denne kaffe er meget blød og har en svag blomstret duft. Den er en anelse sødlig med et strejf af bær i smagen, og har derudover et lavt syreindhold, hvilket gør den meget behagelig at drikke.

Husets kaffe
En dejlig Costa Rica blanding. Kaffen har en kraftig og let krydret smag. Samtidig er den blød, med sødlige noter i eftersmagen.

Økologisk Costa Rica Blanding
Vores økologiske Costa Rica blanding består af kaffebønner fra Brasilien “Fazenda Nossa Senhora Carrado”, Costa Rica S.H.B, “Selin Recinos” – Blandingen består af 100% Arabica. Kaffen har en meget fremtrædende noter af krydderier, og har samtidig en god styrke i smagen, med en blød og afbalanceret eftersmag.

Brasilien Blue Diamond
Brasilien Blue Diamond er en god og klassisk kaffe. Den har en god fylde og sødme i sin krop. Kaffen har har note af chokolade og mandel. Det er en frisk kop kaffe der let falder i alles smag.

Java/Colombia
En kombination af den fyldige, runde og bløde Java kaffe og den lidt mere syrlige Colombia. Tilsammen giver de en utrolig afbalanceret kaffe. Kaffen er fyldig, blød og med en anelse frugtige noter.

Cuba
Denne kaffe er, en af de bedste cubanske kaffer og nævnes ofte blandt kendere i forbindelse med Jamaica Blue Mountain og Hawaii Kona. Det er en fyldig kaffe med en generøs, let røget smag. På grund af en relativt lav dyrkningshøjde, har kaffen en meget mild syrlighed i forhold til andre mellemamerikanske kaffer. Denne kaffe har en lidt krydret smag samt en fyldig aroma og en utrolig dejlig og lang eftersmag.

Espresso Classico
Vores Espresso Classico er lavet efter de gamle Italienske traditioner, hvor kaffebønnerne er en anelse mere mørkristet end vi ellers normalt ville riste vores kaffe. Dette giver den velkendte intense fylde i koppen, samtidig med en kraftfuld krydret eftersmag. For at få den ekstra kraftige eftersmag som er velkendt fra italienske espresso blandinger, består den af 100% Arabica bønner. Vi bestræber os på og finde de absolut bedste kaffebønner til vores blandinger, for at sikre den gode smag. Espresso­blandingen består af kaffe fra Brasilien Blue Diamond, Colombia Supremo og Uganda Mount Elgon.

Colombia
Kaffe fra Colombia er elsket verden over på grund af den afbalancerede aroma og gode krop. Den har ofte en nøddeagtig eftersmag, med en middel syrlighed og fyldig krop.

H.C. Andersen Blanding
Burundi, Brasilien, og Kenya
Denne kaffe er en blanding af tre forskellige slags højkvalitetsbønner fra Burundi, Brasilien og Kenya. Kaffen har en dejlig, fyldig krop med en markant frugtagtig smag.

Papua Ny Guinea – Sigri AA
Der er sket store fremskridt i de 40 år, der er blevet produceret kaffe i dette land. Planterne stammer fra Jamaica, hvorfor disse ofte bliver sammenlignet. Kaffen har masser af krop, er vinøs i syreindholdet, og har en god karakter og en vis fedme eller creme i smagen.

Indonesien – Java
Kaffedyrkningen blev først introduceret på øen af hollænderne i 1600 tallet. Java kaffen anses for en af de mildere kaffer, men har stadig masser af krop og er en anelse jordagtig og krydret i smagen. Middel syreindhold. Vi har også en Lysristet Java, som har fået kortere tid i vores kaffe ristere. Det betyder at den er en mildere, blød og har lidt sødme samt nøddeagtig eftersmag.

Colombia – Koffeinfri
CO2 – Proces
Ved hjælp af vand og kuldioxid frigøres koffeinen fra kaffen, Der tilsættes ingen kemikalier. Kuldioxid fjerner koffeinen uden at spolere de elementer der giver kaffen dens naturlige aroma.

Julekaffe – Uden krydderier tilsat
Rene Arabica bønner fra Kenya, Etiopien og Java. En udsøgt kvalitetskaffe, med en fin aroma og en dejlig rund smag.

Robusta Indien
(Robusta Grade AB)
De frodige grønne bakker i det sydlige Indien er hjemsted for Indiens største kaffeplantager, der befinder sig i bjergene i Mysore, Coorg, Hassan, Chickmaglur og Nilgiri. Det er i disse plantager vores kaffe stammer fra.
I løbet af de seneste år er arten Robusta blevet mere og mere udbredt samt populær. Robustabønnen anses for at give en mere kraftig smag end arabicabønnen, da Robustaen har en høj koncentration af koffein og egner sig fortrinligt til nogle kaffeblandinger, primært espresso.

Espresso – Almindelig og Extra
Winther’s espresso-blanding har rødder i den italienske espresso, som er kraftigere og har mere “crema” end andre espressoer. Vores espresso almindelig indeholder 100% Arabica bønner. Hvorimod vores Espresso Extra har 10% Robusta tilsat. En lille kop med stor fylde.

Smagskaffer
Ideen er amerikansk, men vi har taget den op og lavet vores egne. Prøv for eksempel Swiss Chocolate, Irish Cream, Vanille, Chokolade Orange, Hasselnød, Karamel og Kardemomme. Disse kaffer er gode efter en dejlig middag eller bare til en hyggestund.

Jamaica Blue Mountain
Jamaica Blue Mountain anses for en af verdens fineste og dyreste kaffer. Kaffen stammer fra et geografisk afgrænset område i bjergkæden Blue Mountains på den østlige del af Jamaica. Her findes de optimale jordbundsforhold, og et ideelt klima til dyrkning af en kaffe i perfekt balance. Kaffen er af meget høj kvalitet.

Et par gode råd

Få det bedste ud af Winther’s kaffe når du kommer hjem
Når du vender hjem fra Winther’s med din yndlingskaffe eller en spændende ny variant der skal prøves, er vejen til en rigtig god kop kaffe kun lige begyndt. Bønner af høj kvalitet er nemlig kun én af faktorerne, der giver den perfekte kaffeoplevelse. Malingsgrad, opbevaring og brygning har ligeså stor indflydelse på resultatet som valget af bønner. Derfor synes vi i Winther’s, at det er vigtigt at du også kender til disse ting, så du kan gå hjem fra butikken og lave en perfekt kop kaffe.

Opbevaring
  • Kaffe bør altid opbevares lufttæt et sted der er køligt, mørkt og tørt.
  • Hvis den skal gemmes længere end 14 dage, kan man med fordel opbevare den i køleskabet.
  • Undgå at opbevare kaffen i fryseren.

Kaffe bør aldrig genopvarmes eller genbruges til brygning. Begge dele giver kun bitter og kedelig kaffe.

Dosering
Vi anbefaler 6 – 7 gram til 1,5 dl
(1 kop) – ønskes anden kraftighed, så anbefaler vi at du bruger en anden type kaffe.

Frisk kaffe?
Frisk kaffe er altid bedst, så køb hvad der passer til dit forbrug på 2 uger. Det er bedst at købe hele bønner og male selv, så kaffen altid er helt frisk.

Et par gode råd

Få det bedste ud af Winther’s kaffe når du kommer hjem
Når du vender hjem fra Winther’s med din yndlingskaffe eller en spændende ny variant der skal prøves, er vejen til en rigtig god kop kaffe kun lige begyndt. Bønner af høj kvalitet er nemlig kun én af faktorerne, der giver den perfekte kaffeoplevelse. Malingsgrad, opbevaring og brygning har ligeså stor indflydelse på resultatet som valget af bønner. Derfor synes vi i Winther’s, at det er vigtigt at du også kender til disse ting, så du kan gå hjem fra butikken og lave en perfekt kop kaffe.

Opbevaring

  • Kaffe bør altid opbevares lufttæt et sted der er køligt, mørkt og tørt.
  • Hvis den skal gemmes længere end 14 dage, kan man med fordel opbevare den i køleskabet.
  • Undgå at opbevare kaffen i fryseren.

Kaffe bør aldrig genopvarmes eller genbruges til brygning. Begge dele giver kun bitter og kedelig kaffe.

Dosering
Vi anbefaler 6 – 7 gram til 1,5 dl
(1 kop) – ønskes anden kraftighed, så anbefaler vi at du bruger en anden type kaffe.

Frisk kaffe?
Frisk kaffe er altid bedst, så køb hvad der passer til dit forbrug på 2 uger. Det er bedst at købe hele bønner og male selv, så kaffen altid er helt frisk.