Butikkens historie

Winther’s, som tidligere hed Laur. Winther, blev grundlagt i 1912 af grosserer Lauritz Theodor Valentin Winther. Som kært barn, mange navne: Winther’s, Winther’s kaffe og te m.m. Butikken åbnede første gang i Kongensgade 5: men få år efter åbningen blev forretningen flyttet til bygningen på hjørnet af Kongensgade og Vestergade, hvor den nu har ligget i snart 110 år.

Det var i 1918 at grosserer Laur. Winther købte bygningen, som han dengang ombyggede med en ny fløj ud mod Vestergade, en ekstra etage og den ikoniske tagkonstruktion, vi stadig ser i dag.

Under 2. verdenskrig havde Lauritz Winther også en kaffeforretning i København, som hans svigersøn Otto Møhl tog sig af. Da Laur. Winther døde i 1968 overtog svigersønnen forretningen og drev den indtil år 1972, hvorefter han solgte den til sin søn, Nicolai Møhl. Nicolai Møhl havde i de foregående 5-6 år uddannet sig specielt i kaffebranchen. Han tilbragte desuden flere år i et tehus i London og foretog mange rejser til lande, der var kendte for deres produktion af kaffe og te.

I nabobygningen til den nye forretning i Odense indrettede Lauritz Winther et kafferisteri. Dette risteri måtte dog lukke i slutningen af 60’erne pga. røg og lugt fra risteriet, som var til gene for lokalbefolkningen.

I slutningen af 80’erne valgte Nicolai Møhl at bygge et nyt risteri i Brylle. Risteriet blev senere afhændet, men rister den dag i dag og er leverandør til forretningen.

I 2017 solgte han butikken til nuværende ejer, Iben Lindhardt Olsson, og i den forbindelse blev butikken gennemrenoveret og udvidet med en ’To-Go’-luge og forretningens hidtidige kontor blev lavet om til et lille pause sted, hvor gæster kan nyde lidt varmt og/eller lidt sødt fra butikken i dejlige omgivelser.

Udvalgte Produkter